Саутгейт изрази разочарованието си след новия "расистки скандал" в Будапеща


Саутгейт изрази разочарованието си след новия "расистки скандал" в Будапеща
Снимка: Getty Images

1528 0

Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт заяви, че играчите му са крайно разочаровани, след като бяха освиркани при загубената визита на Унгария. Нажежената ситуация се случи при типичното коленичене в знак на протест срещу расовата несправедливост преди първия съдийски сигнал.

"Нямам идея защо бяхме освиркани за този жест. Младите явно не разбират защо го правят, тъй като са повлияни от възрастните. Всички знаят в какво вярваме ние и какво защитаваме", заяви наставникът.

По трибуните масово привържениците бяха деца, тъй като "маджарите" изтърпяват наказания от УЕФА и ФИФА за минали расистки прояви. Срещата трябваше да се проведе при закрити врата, но домакините използваха опция в официалните правила, която позволява деца, които са придружени от определен брой възрастни, да влязат на стадиона. Така на трибуните имаше над 30 хиляди деца. 

"Атмосферата беше доста приятелска, когато пристигнахме на стадиона, но не беше такава, когато коленичихме. Трябва да кажа обаче, че чувам подобни неща и на някои наши стадиони. Точно затова ще продължим да заявяваме позицията си заедно като отбор", добави селекционерът.

"Маджарите" победиха "трите лъва" с 1:0 в Будапеща, а срещата бе част от първия кръг на турнира Лига на нациите. Успехът бе първи за унгарците срещу Англия от 60 години насам.

Вижте как се разви срещата между двата тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички