Саутгейт: Искам да водя Англия на Мондиала в Катар


Саутгейт: Искам да водя Англия на Мондиала в Катар
Снимка: Getty Images

1262 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че иска да остане начело на тима и за Световното първенство в Катар през следващата година, но не пожела да се обвърже в по-дългосрочен план с тима. Вчера "Трите лъва" загубиха финала на Евро 2020 след поражение от Италия след изпълнение на дузпи.

Само преди няколко дни в британските медии се появиха информации, че Футболната асоциация на Англия ще предложи нов договор на Саутгейт до лятото на 2024 година. "Не мисля, че сега е точният момент да обмислям това. Първо трябва да се класираме за Катар. Не искам да се обвързвам за по-дълго, отколкото е редно, нито да остават по-дълго, отколкото съм желан.

Трябва да взема предвид всички тези неща. Искам да водя отбора в Катар. Мисля, че през последните четири години показваме прогрес, имахме последователно четвърто, трето и второ място", коментира Саутгейт след поражението.

"Да водиш страната си на голям форум е невероятно изживяване, но е много изтощаващо. Имам нужда да се отдалеча от нещата и да помисля върху Евро 2020. Имам нужда и от почивка", допълни треньорът на Англия. А какви бяха първите думи на Саутгейт след загубата от Италия - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички