Мнението на треньора на Англия Гарет Саутгейт след загубения финал на Евро 2020


Мнението на треньора на Англия Гарет Саутгейт след загубения финал на Евро 2020
Снимка: Getty Images

2694 0

Старши треньорът на Англия Гарет Саутгейт призна, че болката в съблекалнята на "трите лъва" от загубения финал на Евро 2020 е много голяма:

"Много сме разочаровани. Футболистите дадоха всичко от себе си за пореден път и в някои моменти играеха много силно, а в други не държаха топката по най-добрия начин. Второто се случи най-вече в началото на второто полувреме, но няма смисъл да се връщаме назад и да съжаляваме. С тези момчета се работи много лесно и те стигнаха толкова далеч, колкото не сме били от дълго време насам. Не мога обаче да не призная, че болката е голяма и тя се усеща в съблекалнята", коментира наставникът след загубата от Италия.

Ето и какво каза Саутгейт относно избора си на играчи, които да изпълнят дузпите. Той пусна Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо в 119-ата минута на второто продължение и именно те изпуснаха два от наказателните удари:

"Аз избрах кой да бие дузпа и кога да го направи. Базирах избора си на видяното на тренировките и гарантирам, че никой не е имал по-важна дума от мен. Както до момента печелехме отборно, така сега загубихме отборно. Индивидуални виновници няма. Още повече, че аз решавам кой и кога да бие дузпа, не футболистите".

"Бяхме добре подготвени за тези дузпи и започнахме добре, но не успяхме да довършим работата. Сигурен съм, че след няколко дни ще се чувстваме по-добре, но в момента болката от загубата е огромна. Искахме да донесем на нашата нация първа титла от Европейски първенства, но за съжаление не успяхме да го направим", обясни Гарет Саутгейт.

Старши треньорът на Англия реши да завърши коментара си позитивно, наблягайки на факта с колко млади играчи разполага националният отбор:

"Този отбор може да играе много по-добре и ще се развива. На този турнир много млади момчета пуснаха първа кръв и се справиха фантастично с предизвикателствата".

КАКВО КАЗА неговият колега Роберто Манчини - четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички