Саудитска Арабия с нов лидер след разгром в отличния дебют на Неймар (ВИДЕО)


Саудитска Арабия с нов лидер след разгром в отличния дебют на Неймар (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7821 0

Един от колосите в саудитския футбол - Ал Хилал, записа разгромен успех с 6:1 при домакинството си на Ал Рияд. Попаденията реализираха Митрович (30'), Ал Шахрани (45+4'), Ал Дуасари (80', 86', 90') и Малком (83'). Почетният гол за гостите бе дело на резервата Ал Закан в самия край на срещата. 

С асистенции се отчетоха изключително популярните Милинкович-Савич и Неймар, съответно за второто и четвъртото попадение. За бразилеца това бе дебют в саудитския футбол, след като не попадна в групата на Ал Хилал преди международната пауза. 

В петък вечер бразилецът се появи на терена след 64' игра и след 20-ина минути подаде за своя сънародник, който също има двубои за Барселона. Победителите успяха и да реализират две дузпи през втората част чрез Ал Дуасари. 

По този начин Ал Хилал постигна петия си успех след шест кръга и се изкачи временно на върха с точка повече от втория Ал Итихад. В следващия кръг Ней и компания гостуват на предпоследния Дамак. Трябва да се отбележи, че последните две срещи между тазвечершните съперници завършваха без победител (1:1,1:1) през 2004 и 2005 година. 

Следете всичко около Саудитската професионална лига със SportLive.bg!


Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички