Самуел Ето'о с условна присъда от 22 месеца затвор за укриване на данъци


Самуел Ето'о с условна присъда от 22 месеца затвор за укриване на данъци
Снимка: Getty Images

1160 0

Президентът на футболната федерация на Камерун – Самуел Ето‘о, се призна за виновен пред испански съд за укриване на данъци в периода между 2006 и 2009 година. Тогава той беше футболист на Барселона. Бившият нападател бе осъден на 22 месеца условна присъда за затвор, съобщава испанският „Marca”. Обвинението поиска камерунецът и неговият агент Хосе Месалес да бъдат осъдени на четири години и шест месеца затвор, но съдът промени това.

Ето'о също така трябва да плати глоба от 1,8 милиона евро, а агентът му - 905 хиляди евро . Според „Marca”, Ето'о не е платил данъци в размер на 3.87 милиона евро, докато е играел в Барселона.

"Признавам вината си и ще платя, но нека се знае, че тогава бях дете и винаги съм правил това, което моят "баща" Месалес (неговия агент) ме помоли да направя", каза легендарният нападател. Месалес пък отказа да даде показания“, коментира бившата звезда на Барселона.

Самуел Ето‘о се оттегли от футбола през 2019 година, когато играеше в Катар. Камерунецът е носил екипите на Реал Мадрид, Майорка, Барселона, Леганес и Еспаньол, италианските Интер и Сампдория, английските Челси и Евертън, турските Анталияспор и Коняспор, както и Анжи Махачкала в Русия.

Става шампион на Испания три пъти и носител на Шампионската лига, два пъти печели Купата на Испания и на Италия, Суперкупата на Испания, веднъж Серия "А", Суперкупата на Италия и Световно клубно първенство.

С националния отбор на Камерун той изигра 118 мача, в които отбеляза 56 гола, което е рекорд в историята на тима.

Вижте още: Кого посочи Самуел Ето'о като наследник в Браселона на Лео Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички