Саморано за Стоичков: Приятелите ми от Реал не разбираха как мога да съм приятел на този луд


Саморано за Стоичков: Приятелите ми от Реал не разбираха как мога да съм приятел на този луд

1854 0

Чилийската легенда Иван Саморано разказа за приятелството си с Христо Стоичков и как то е останало неразбрано за всичките му съотборници в Реал Мадрид.

„Ние се запознахме на един мач в Мюнхен, организиран от УНИЦЕФ. Тогава ми се падна да споделям стаята със Стоичков и си помислих и аз като Бакеро какво ли ще правя с този луд в стаята?”. Като играч вече го познавах, тогава играех в Севиля. Помня една фраза, която той ми каза: „С твоите качества ще стигнеш далеч – ще играеш в Реал Мадрид или Барселона", заяви Саморано на пресконференцията преди юбилейния мач на Христо Стоичков.

Саморано е известен със своите прякори "Бам-бам" и Хеликоптера заради способността си при скок във въздуха буквално да увисва и да изчаква защитниците около него да изпопадат на земята, след което да нанесе смъртоносен удар с глава.

"Оттогава започна така наречената война между Барселона и Реал Мадрид, но приятелството ни продължава до ден-днешен. Моите приятели от Реал Мадрид не разбираха как мога да съм приятел на този луд", каза през смях Иван Саморано на пресконференцията в София преди голямото шоу „50 години номер 8” в петък от 20:00 на „Васил Левски”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички