Стоичков пред SportLive: Не ме интересува кой ще спечели Европейското, след като България не участва


Стоичков пред SportLive: Не ме интересува кой ще спечели Европейското, след като България не участва

2848 0

"Избрахме специалната дата 20 май. Тя ще остане паметна за мен, за България и най-вече за дрийм тийма на Барса със спечелването на първата Шампионска лига през 1992 година". Така започна изказването си Христо Стоичков по време на пресконференцията часове преди големия спектакъл "50 години номер 8".

Пред репортер на Sportlive.bg Стоичков отговори и на въпрос за предстоящото Европейско първенство и кой според него ще триумфира. "Кой ще спечели Европейското, не ме интересува, след като България не участва", категоричен беше великият ни футболист.

На пресконференцията заедно с него бяха и Хосе Мари Бакеро, Иван Саморано, Даниеле Масаро и Питър Новак - съотборници и съперници на Камата в състезателните му години. Стоичков разкри, че останалите звезди ще пристигнат тази вечер и утре сутрин, готови за шоуто. Те закъсняват заради транспортната стачка във Франция, която засегна и въздушния трафик.

"Изключително съм радостен, че имам възможността да представя някои от бившите ми колеги и съотборници, с които сме играли през годините и останахме приятели извън терена. Подготвили сме нещо специално за хората, няма да издаваме тайни. Искам да благодаря на Бакеро. Повече от 20 години сме неразделни. Вдигнахме първите трофеи в Испания и Англия. Иван Саморано е човекът, който донесе най-голямата радост за чилийския футбол. Излезе малък от Чили, дойде в Швейцария, Испания, после и в Италия. Това, че е играл в Реал няма значение, ние останахме приятели. От Чили днес е тук пред вас.

Марадона пропуска шоуто на Стоичков?

Масаро е един приятел, който в годините, когато започна много малък в Милан, винаги се е стремял да покаже най-доброто от себе си и винаги е искал да бъдем приятели. Днес той показа още веднъж, че нашето съперничество е само на терена, а извън него сме рамо до рамо. Питър Новак е футболист, които много години е бил капитан на Полша, играл е в Германия, но и двамата завършихме по най-добрия начин кариерите си в Чикаго Файър. Станахме приятели още от първия ден, когато отидох в САЩ и до днес ние сме такива и той го показа".

Бакеро от своя страна отговори при представянето си, че Христо Стоичков е на 100% българин. Никой в България не трябва да се съмнява -  знам, че има разделение и противопоставяне по въпрос в страната ви, но Христо е 100% българин, категоричен беше лидерът на Барселона от началото на 90-те години на XX век. „България и българският футбол трябва да бъдат много, много горди, че има един човек, с когото да се гордеят и той е една емблема за футбола не само в България, но и в целия свят. Знам, че в България има много спорове около него, но мога да ви уверя, че той е българин на 100%. Той е голямо магаре, но е нашето специално магаре", възкликна емоционално Бакеро.

Камата говори и си спомни за легендарния Йохан Кройф, който напусна този свят през тази година. "За мен беше щастие и удоволствие да играя в Барселона толкова млад, под ръководството на Йохан и всички, които бяха в съблекалнята. Той успя да извлече най-доброто от моите качества и това, което постигнах като футболист, е благодарение на него и моите съотборници", заяви Стоичков.

При снимките с феновете, красива фенка поиска да се снима с Камата, а през това време един от останалите фенове пробва да се присламчи и Христо на шега каза: "Цял живот играя нападател, а ти сега искаш да ме накараш да съм защитник", визирайки прекрасното момиче от лявата му страна. Българският вечен номер 8 не отказа снимка на нито един фен и даде автограф на всички, дори се подписа на фланелка, която не беше подготвена от организаторите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички