Русия си избра нов селекционер: Обявиха заместника на Черчесов


Русия си избра нов селекционер: Обявиха заместника на Черчесов
Снимка: Getty Images/Guliver

1142 0

Руската футболна федерация обяви в петък, че бившият полузащитник на националния отбор Валерий Карпин ще поеме представителния тим. Руснакът, който бе треньор на Ростов, ще замени на поста Станислав Черчесов, уволнен след отпадането на Русия от груповата фаза на Евро 2020.

От федерацията обявиха, че 52-годишният Карпин е подписал договор до края на годината, „като има вероятност споразумението да бъде удължено“. Президентът на федерацията Александър Дюков заяви, че Карпин е „един от най-добрите руски играчи от своето поколение“.

"Той игра много добре както на клубно, така и на национално ниво“, сподели Дюков в изявление, публикувано на сайта на федерацията. Той добави, че след края на професионалната си кариера като играч Карпин е добил „богат мениджърски опит“ и че ръководенето на националния отбор ще бъде „ново предизвикателство за него.

Роден в Съветска Естония, Карпин игра за Спартак Москва между 1990-1994 и след това за Валенсия, Селта и Реал Сосиедад в Испания. Той игра за преходния национален отбор CIS и след това изигра 72 мача за Русия, в които вкара 17 гола. Карпин прекрати кариерата си на футболист през 2005. Той стартира треньорската си кариера в Спартак през 2012 и води Ростов от 2017-а насам, като ги изведе до деветото място миналия сезон. А кое голямо име беше вариант за селекционер на Русия вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички