Русия чака "от умрял писмо" за Световното първенство по футбол в Катар в края на годината


Русия чака "от умрял писмо" за Световното първенство по футбол в Катар в края на годината
Снимка: Getty Images/Guliver

2365 0

Руският футболен съюз се надява, че Полша и Швеция ще бъдат санкционирани със служебни загуби при евентуален отказ да играят срещу "Сборная" в квалификациите за Мондиал 2022.

Световното първенство в Катар ще се проведе в края на годината, а поляците вече официално заявиха намерението си да не излязат в своя плейофен мач срещу руснаците на 24 март. Швеция също изрази готовността си да бойкотира евентуален финален мач с Русия, подкрепяйки позицията на поляците след руската инвазия в Украйна.

"За момента няма официална позиция от страна на ФИФА относно изявленията от 24 февруари. Всичко останало са гадания. Има си правила и ако шведите или някой друг откаже да играе, значи регламентът трябва да бъде спазен и следователно ние трябва да се класираме на световното първенство", каза вицепрезидентът на руския футбол Денис Соловьов.

Както Соловьов сподели - ФИФА все още няма ясно изразена позиция, но масовите очаквания са, че всъщност ще се случи точно обратното и вместо служебно класиране руснаците ще бъдат изхвърлени от квалификационния цикъл. Очаква се в близките дни да има развитие по въпроса!

*Всичко около конфликта Русия - Украйна и отражението, което дава в спорта, можете да намерите в SportLive.bg! (последвайте линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички