Румен Радев удостои с Почетен знак на президента заслужили български спортисти


Румен Радев удостои с Почетен знак на президента заслужили български спортисти
Снимка: Lap.bg

430 0

Днес президентът на Република България Румен Радев награди с Почетен знак на президента заслужили български спортисти, сред които Нешка Робева, Кубрат Пулев, Петър Стойчев, Тайбе Юсеин, Иван Иванов и други. Церемонията се състоя в Гербовата зала на "Дондуков" 2!

"За мен е чест в Деня на българския спорт да връча заслужени отличия на видни наши спортисти, личности и общественици за техните изключителни постижения и безспорен принос за развитието на българския спорт и по случай техни юбилейни годишнини. Днес имаме удоволствието сред нас да бъдат хора, които неведнъж са ни карали да се чувстваме горди, че сме българи и години наред разнасят славата на родината ни по света; които неведнъж са ни вдъхвали вяра, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да побеждаваме; които със своята несломима воля са ни показвали, че човешките възможности нямат предел; които са извели не едно поколение българи по пътя на спортната слава и продължават да ни обединяват като нация", заяви Румен Радев и добави:

"Приемете днешните отличия като израз на дълбока признателност на цялото ни общество за това, което вие правите за България!"

От името на наградените спортисти кратко слово произнесе легендарната Нешка Робева:

"Благодаря Ви, г-н президент, за високите награди. Приемаме ги като признание за значимостта на това, което правим, а ние и нашите колеги извън тази зала правим спорт. Спортът е наша страст, съдба, лудост и радост, болка и гордост. Спортът, за съжаление, е понякога и нашето унижение".

"Преди 2000 години римлянинът Ювенал, отговаряйки на реторично зададен въпрос какво хората трябва да желаят от живота, казва "здрав дух, здраво тяло". Преди 400 години Джон Лок казва "здрав дух, здраво тяло е най-краткото определение за човешко щастие". И накрая разрешете да завърша с думите на великия Пиер дьо Кубертен: "По никакъв начин спортът не може да се счита за луксозен обект. Всички спортове са за всички хора". Това е голямото предизвикателство и пожелание - всеки ден от годината да бъде ден за спорт за всички българи", завърши словото си Робева.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Светът вече уважава Кубрат, но у нас не му позволихме да празнува

През седмицата, която отмина, българите правеха най-активно две неща, по-активно и от дезинфекцирането....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама