Роналдо вдигна скандал, спечели дузпа и запази шансовете на Ал Насър за титла (ВИДЕО)


Роналдо вдигна скандал, спечели дузпа и запази шансовете на Ал Насър за титла (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7097 0

Ал Насър  постигна трудна, но важна победа над 7-ия в класирането в Саудитската професионална лига Ал Таее. Възпитаниците на Динко Йеличич постигнаха победа с 2:0 като гости, която запази шансовете на тима за първото място живи.

В същия момент лидера в класирането Ал Итихад се издъни в последната минута за 2:2 срещу Ал-Хилал, което скъси разликата между върха и втората позиция на само 2 точки.

Именно легендарният португалец бе автор на първото попадение за своя тим. До него се стигна след изпълнение на дузпа, която именно голмайсторът изпроси след скандал с главния съдия. Крайното 0:2 оформи Талиска в 81-ата минута.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута гостите можеха да излязат напред в резултата. Ал-Ганам проби отдясно, пускайки пас към нахлуващия на скорост в наказателното поле Талиска, който обаче не успя да уцели.

3 минути по-късно Кристиано Роналдо имаше шанс да реализира. Той се озова с топка в крака в противниковата пеналтерия, навързвайки няколко защитници, след което падна и изгуби контрол върху коженото кълбо.

В 16-ата минута отново Талиска бе изправен пред гола. Опитният състезател се извиси над всички след центриране от Густаво. Той насочи топката с глава към вратата, но тя облиза напречната греда.

В 22-рата минута Роналдо получи подаване отдясно от Талиска, който навлезе в последната третина на игрището. Легендарният португалец показа страхотен отскок, но прати топката право в ръцете на Брага.

Какво спасяване само! Роналдо се възползва от груба грешка в защитата на противника. Той отправи шут от малкото наказателно поле, но Брага показа страхотен рефлекс и отрази.

Ал Таи отвърна подобаващо в 34-ата минута. Оставеният непокрит Мусона се възползва от суматоха в пеналтерията на Ал Насър. От непосредствена близост до Роси той можеше да открие, но се подхлъзна.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути започнаха с доза нерви от суперзвездата на Ал Насър Кристиано Роналдо. Голмайсторът потърси саморазправа от главния съдия след несъгласие с неотсъдено нарушение в наказателното поле. Това му донесе и жълт картон.

ГОООЛ! Протестите все пак дадоха резултат.Арбитърът бе подтикнат да преразгледа ситуацията чрез ВАР. От видяното той реши да промени мнението си и отсъди 11-метров наказателен удар. Роналдо беше безпогрешен от бялата точка с шут в долния десен ъгъл. (52')

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Талиска най-накрая успя да възнагради труда си с попадение. То падна в 81-ата минута, което до голяма степен подпечата победата на Ал Насър.

Video edited on Kapwing

Стартови състави

Ал Таи: Виктор Брага, Колинс Фай, Абдулазиз Маджраши, Алфа Семедо, Хусаин Касем, Амер Саюд, Денер, Али Мухтар, Мохамед Харзан, Нолидж Мусона, Ги Мбенза

Ал Насър: Агустин Роси, Жислен Конан, Алваро Гонсалес, Али Ал-Ожами, Султан Ал-Ганам, Луис Густаво, Абдула Ал-Хаибари, Абдулрахман Гариб, Абдулмаджид Ал Сюлайхим, Андерсон Талиска, Кристиано Роналдо.

Преди мача

Последната среща между двата тима на практика се изигра около трансфера на Кристиано Роналдо в Ал Насър, като той не взе участие в нея. Тогава "соколите" се наложиха с 2:0. 

Сега обаче Роналдо и съотборниците му са в неубедителна серия, след като в последните си 5 срещи записаха в 2 победи, 2 равенства и едно поражение. Съперникът е в същата форма, но загуби последния си двубой, докато Ал Насър постигна реми.

В рамките на последните 10 срещи между двата тима домакините имат само две победи, докато "соколите" са се налагали в 7 от случаите. Най-рядко се стига до равенство - само веднъж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички