Роналдо пак избухна, Португалия направи на кайма Люксембург, а цесекар гледа мача от пейката (ВИДЕО)


Роналдо пак избухна, Португалия направи на кайма Люксембург, а цесекар гледа мача от пейката (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3841 0

Португалия прегази Люксембург само с 6:0 като в среща от Група J от втория кръг на квалификациите за Евро 2024. Кристиано Роналдо и Ко подпечатаха втората си поредна победа още през първото полувреме, след като в рамките на 22 минути забиха 4 безответни попадения във вратата на съперника си.

Защитникът на ЦСКА Енес Махмутович остана на резервната скамейка и не влезе в игра за домакините. Кристиано Роналдо изригна с нови два гола за „мореплавателите“, а Рафа Леао профука дузпа, за да не стане резилът за Люксембург още по-пълен.

Така Португалия е на върха в своята група с пълен актив от 6 точки. Селекцията на новия селекционер Роберто Мартинес е и със стряскаща голова разлика от тези срещи – 10:0, след като на старта разби с 4:0 Лихтенщайн.

Кристиано Роналдо откри резултата още в 9-ата минута. Мендеш свали топката за 38-годишната звезда на Ал Насър, а той отблизо прати топката в мрежата – 0:1.

Само 6 минути по-късно Бернардо Силва сложи топката на главата на Жоао Феликс и той направи 0:2. Бернардо Силва също записа името си сред голмайсторите 180 секунди по-късно. Асът на Ман Сити също се разписа с глава, въпреки че е сравнително дребен на ръст.

Video edited on Kapwing

В 31-ата минута падна второто попадение в срещата за Роналдо. Бруно Фернандеш изведе перфектно Кристиано, който нямаше проблеми – 0:4.

След почивката „мореплавателите“ видимо намалиха оборотите. В 77-ата минута обаче Рафа Леао асистира на Отавио, който с глава доведе нещата до 0:5.

В 85-ата минута португалците получиха дузпа за фал срещу Леао. Футболистът на Милан застана за топката, но вратарят Антони Морис изби шута му от бялата точка. Все пак Леао се реваншира за пропуска си и 4 минути по-късно фиксира крайното 0:6 след страхотен индивидуален рейд.

Video edited on Kapwing

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички