Роналдо е на прага на невероятен рекорд, който изпусна на Световното в Катар


Роналдо е на прага на невероятен рекорд, който изпусна на Световното в Катар
Снимка: Getty Images

3205 0

Един от най-великите фуболисти не само на нашето време, а и в историята - Кристиано Роналдо, може скоро да прибави още едно постижение на сметката си.

На прага на поредния рекорд

5-кратният носител на "Златната обувка" има шанс да се превърне в играча с най-много мачове в мъжкия международен футбол. Той пропусна да го стори на Световното първенство в Катар, където Португалия отпадна на 1/4 финалите от Мароко.

Кой ще остане зад Роналдо?

В момента бившият ас на Реал Мадрид дели постижението с нападателя на Кувейт - Бадер ал Мутава, чийто рекорд изравни именно на Мондиал 2022. И двамата имат изиграни по 196 срещи с фланелките на своите родини.

Предвид факта, че Ал Мутава в последно време не намира място сред избраниците на наставника на своята страна, както и желанието на Роналдо да продължи да брани екипа на "мореплавателите", то поредният покорен връх пред португалеца изглежда съвсем близо.

Кога може да се случи това?

Той може да го стори още в предстоящия квалификационен мач за Евро 2024 срещу Лихтенщайн на 23-ти март или срещу Люксембург 3 дни по-късно.

Непрестанните скандали и проблеми с участието на Роналдо както в националния, така и в бившия му отбор Манчестър Юнайтед не попречиха на новия селекционер на "мореплавателите" Роберто Мартинес да го привика в редиците си. Той обясни това свое решение красноречиво. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички