Роберто Мартинес: Азар все още може да играе на Евро 2020


Роберто Мартинес: Азар все още може да играе на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1997 0

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес е е уверен, че нападателят Еден Азар може да се завърне от контузия навреме за Европейското първенство през юни, но предупреди в петък, че не трябва да бъде поставян под напрежение за бързо възстановяване.

„Той още дълго ще се възстановява и не трябва да го притискаме да се върне в определен момент. Това би било погрешно. Но мисля, че той ще бъде готов преди началото на Европейско първенство по футбол 2020.“, започна испанският специалист при обявяването на състава за предстоящите световни квалификации срещу Уелс, Чехия и Беларус. Непрестанните контузии на Азар идват от голяма операция на глезена, която той претърпя миналата година, добави Мартинес.

„Неговите по-големи проблеми идват от липса на симетрия след операцията. Сега ще се подходи по консервативен начин. Той знае, че е в най-добрите моменти в кариерата си и сега просто очаква отново да бъде готов за игра, за да се наслади на това, което му предстои“. Нападателят на Интер Ромелу Лукаку бе включен в състава, независимо от бума на заразени в клуба. Мартинес сподели, че ситуацията се следи всекидневно.

Съставът на Белгия:

Вратари: Коен Кастелс, Тибо Куртоа, Томас Камински, Симон Миньоле

Защитници: Тоби Алдервейрелд, Дедрик Боята, Джейсън Денайер, Леандер Дендонкер, Брандън Мекеле, Томас Вермаелен, Ян Вертонген

Полузащитници: Тимоти Кастан, Насер Шадли, Томас Фокет, Торган Азар, Тома Мюние, Алексис Салемакерс, Кевин Де Бройне, Алберт Самби Локонга, Орел Мангала, Денис Прат, Юри Тилеманс, Ханс Ванакен

Нападатели: Шарл де Кетелер, Яник Караско, Жереми Доку, Аднан Янузай, Дрис Мертенс, Леандро Тросард, Яри Вершерен, Мичи Батшуай, Кристиан Бентеке, Ромелу Лукаку.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички