Защо Еден Азар се контузва толкова често?


Защо Еден Азар се контузва толкова често?
Снимка: Getty Images

1528 0

Еден Азар пристигна с големи амбиции на "Бернабеу" през 2019 година. Техничарят пристигна в Мадрид от Челси за сумата от 100 000 000 евро, но оттогава той получи близо 10 контузии, които не му позволяват да навлезе във форма и да покаже на какво е способен.

Голяма част от проблемите на белгиеца идват от неговия глезен. През март 2020г., след като се контузва в мач срещу ПСЖ, Азар претърпява операция, при която му е поставена пластина в крака. Оттогава Азар играе със страх да не се контузи отново.

Хора, близки до белгиеца, потвърждават пред "Mundo Deportivo", че всичките му проблеми идват именно от глезена и поставената пластина. Това е биомеханичен проблем - Еден Азар се налага да променя начина, по който стъпва и тича, за да смекчава болката и натоварването, а това пък създава проблеми в други части от тялото му - фибулата, бедрото, а сега и в псоаса.

30-годишният белгиец почти не беше пропускал мач на Челси за 7 сезона, а сега за две години в Реал Мадрид е изиграл едва 36 мача във всички турнири. Във футбола хроничните контузии влияят не само на физическата форма на един играч, но и на неговата психика. 

След последната получена контузия Еден Азар ще трябва да реши дали да се подложи на нова операция или да избере консервативен метод на лечение. При всички положения, ако той иска да играе футбол на високо ниво, проблемите с болките в глезена му трябва да бъдат решени възможно най-бързо и категорично.

Къде да гледате Реал Мадрид - Аталанта тази вечер, разберете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички