Роберто Манчини: Още не сме на финал, пълна концентрация срещу Испания


Роберто Манчини: Още не сме на финал, пълна концентрация срещу Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

1099 0

Роберто Манчини предупреди отбора си, че Италия все още не е достигнал до финала и няма да е честно да разграничи полуфинала срещу Испания на Евро 2020.

„Адзурите” срещат испанците на полуфинала на „Уембли” във вторник. Мачът е с начален час 22,00 и ще може да го следите на живо по Sportlive.bg.

„Ще бъде тежък мач, тъй като испанците са различни от белгийците. Все пак вече срешнахме доста тежки съперници. Оцеляхме срещу Австрия, които играха много агресивно, а имаше и напрежение у нас поради фактът, че това бе първи мач от елиминациите”, каза Манчини.

„Испания е невероятна селекция през годините и не бива да подценяваме факта, че разполагат със страхотни млади играчи и фантастичен треньор”.

„Луис Енрике е печелил Шампионската лига с Барселона, но не само това. Неговият отбор на Рома също игра хубав футбол”, констатира Манчини за опонента си на скамейките.

Бившият треньор на Барса ръководи Даниеле Де Роси в Рома, а сега легендата на „джалоросите” е в щаба на Италия. „Даниеле говори с голямо уважение за него, но той се е променил след това. Испания заслужава мястото си на полуфинала”.

Една от силите на „скуадра адзура” е сплотеността в състава, а също така и работата с треньорския щаб, в който влизат и Джанлука Виали и Атилио Ломбардо. „Аз и Виали сме отраснали заедно и сме повече от приятели. Той е като мой брат, както и тези, които бяхме в Сампдория. Лука е малко по-голям, а всички обичаме да го слушаме, когато заговори за футбол”.

Селекционерът коментира и това, че мнозина италиански журналисти вече усещат как страната им ще играе на финала на Евро 2020. „Надявам се те да са прави този път. Няма да бъде лесно и трябва да покажем голямо качество. Испания е топ отбор, но и ние сме на полуфинал, така че няма да е леко”.

„Радвам се, че ще има и фенове на стадиона, но не смятам, че е честно да не бъдат разделени на италианци и испанци”, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички