Ривър Плейт победи Бока Хуниорс с 2:1 в голямото дерби на Аржентина (ВИДЕО)


Ривър Плейт победи Бока Хуниорс с 2:1 в голямото дерби на Аржентина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1852 0

Стадион "Монументал" в Аржентина видя поредния епизод от вечното дерби между Ривър Плейт и Бока Хуниорс, а съоръжението отвори врати за първи път от 582 дена насам! Домакините успяха да вземат ценна победа с 2:1, въпреки че успехът им можеше да е далеч по-изразителен. 

Още в 15-ата минута бившият защитник на Манчестър Юнайтед Маркос Рохо остави Бока с човек по-малко на терена, изкарвайки си два жълти картона в рамките на около една минута - първият бе за ненужно нарушение в центъра на терена, а втория за оспорване на отсъдения фал!

Хулиан Алварес бе героят за "милионерите", след като се разписа на два пъти във вратата на вечния съперник. В 25-ата минута той не остави шансове на вратаря на "жълто-сините" с далечен удар, а две минути преди края на първото полувреме, с помощта на лявата греда, авансът на Ривър бе удвоен.

В 74-ата минута домакините можеха да поведат и с 3:0, но удар на Фабрицио Ангилери се спря в дясната греда. Дълбоко в добавеното време Карлос Самбрано от Бока Хуниорс засече центриране с глава от ъглов удар и намали на 2:1, но за нещо повече нямаше време...

Със спечелените три точки "червено-белите" се изкачиха на първо място във временното класиране с актив от 30 точки. Бока пък заема девето място с 21 т. от 14 изиграни мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички