Резултати на старта на световните квалификации за Катар 2022


Резултати на старта на световните квалификации за Катар 2022
Снимка: Guliver/GettyImages

3857 0

Вчера се изиграха първите 12 мача от световните квалификации за Катар 2022 в зона "Европа". Ето и резултатите от тях:

Група А:

Сърбия победи Ирландия с 3:2. Брауни изведе гостите напред в 18-ата минута, а Влахович изравни за 1:1 в 40-ата. Два гола на Митрович през второто полувреме изковаха трите точки за сърбите, а Колинс оформи крайното 3:2 в четири минути преди края.

Португалия победи Азейрбайждан с 1:0. Въпреки 15-те точни удара, отправени от домакините, единственото поподание падна след автогол на Медведев в 36-ата минута.

Група Д:

Финландия и Босна и Херцеговина стартираха с равенство по между си - 2:2. Миралем Пянич изведе гостите напред в 55-ата минута, но два гола на Пуки обърнаха резултата. В 84-ата минута Стеванович оформи крайното 2:2.

Франция се спъна на старта на квалификациите, записвайки равенство срещу Украйна - 1:1. Антоан Гризман изведе "петлите" напред в 19-ата минута, но автогол на Кимпембе в 57-ата подели точките между двата отбора.

Група Е:

Чехия тръгна с разгромна победа като гост на Естония - 6:2. Сапинен изведе естонците напред в 12-ата минута, но последваха 6 безответни гола на чехите - хеттрик на Томас Сучек и по един гол на Патрик Шик, Барак и Янкто. Крайното 6:2 оформи Аниер в 86-ата минута.

Белгия победи Уелс с 3:1. Хари Уилсън откри резултата още в 10-ата минута, но голове на Кевин Де Бройне и Торган Азар обърнаха мача още преди почивката. В 72-ата минута Лукаку оформи крайния резултат с гол от дузпа.

Група G:

Норвегия победи като гост Гибралтар с 3:0. Сьорлот, Торствед и Свенсон отбелязаха попаденията.

Турция победи Холандия със зрелищното 4:2. Йълмаз се отчете с хеттрик, а още един добави Чалханоглу. За гостите головете отбелязаха Клаасен и Люк де Йонг (за 3:1 и 3:2).

Латвия загуби у дома от Черна гора с 1:2. Икауниекс изведе домакините напред в 40-ата минута, но два гола на Йоветич донесоха трите точки за черногорци.

Група H:

Русия стартира с победа като гост на Малта с 3:1. Дзюба, Фернандес и Соболев се разписаха за руснаците, а Мбонг вкара за малтийците (за 1:2).

Словения победи финалиста от 2018 година Хърватия с 1:0. Санди Ловрич донесе победата за домакините с гол в 15-ата минута.

Кипър и Словакия завършиха наравно 0:0.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички