Революция във футбола: Съдия се обясни на целия стадион за решение след ВАР (ВИДЕО)


Революция във футбола: Съдия се обясни на целия стадион за решение след ВАР (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

863 0

До революционен момент се стигна във футбола, след като главният съдия Ма Нинг на мач се обясни на целия стадион защо е взел своя решение. Това се случи по време на срещата от Световното клубно първенство между отборите на Ал Ахли и Оукланд.

В крайна сметка африканският отбор спечели с класическото 3:0 и по този начин си гарантира участие на 1/4-финалите в състезанието. Друго е най-коментираното след двубоя обаче.

В добавеното време от срещата Ал Ахли получи правото да изпълни дузпа, след като футболист на тима се откъсваше сам срещу вратаря и бе съборен. Арбитърът обаче бе привикан от ВАР, за да преразгледа решението си.

На повторенията ясно забеляза, че всъщност нарушението е извън наказателното поле. Най-логичната развръзка последва и съдията отмени дузпата и я превърна в пряк свободен удар. Той обаче обясни всичко това на стадиона.

Ма Нинг се спря на място и обясни на микрофона си какво се случва и защо променя решението си. Можете да видите кадри от случилото се чрез видеото по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички