Решетки за фена, ударил с факла Акинфеев


Решетки за фена, ударил с факла Акинфеев

1700 0

Лука Лазаревич, който в самото начало на евроквалификацията Черна Гора - Русия, удари с факла в главата вратаря Игор Акинфеев, беше осъден на 3,3 месеца затвор, съобщава vijesti.me. Освен това фенът трябва да плати глова в размер на 750 евро.

Както е известно на мачът, игран на 27 март в Подгорица, не завърши. Още в 1-ата минута Акинфеев беше повален на земята с хвърлена от трибуните факла. След 30 минутно прекъсване, причинено от поведението на публиката, реферът Дениз Айтекин реши да поднови мача. Междувременно Акинфеев, който отстъпи мястото си на Юрий Лодигин, беше диагностициран с изгаряне на врата и леко мозъчно сътресение. В 67-ата минута двубоят беше окончателно прекратен, заради безпорядъка на стадиона.

УЕФА присъди служебна победа с 3:0 на Русия. Плюс това тимът на Черна гора беше наказан да изиграе следващите си две домакинства пред празни трибуни. Местната федерация пък трябва да плати 50 000 евро. Гостите също бяха глобени - с 25 000 евро за поведението на привържениците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички