Рекордите, които са под заплаха през 2019 година


Рекордите, които са под заплаха през 2019 година
Снимка: Guliver/GettyImages

2283 0

Само след няколко седмици всички футболни първенства, както и турнири ще бъдат отново в разгара си, за да ни поднесат поредната вълнуваща година. Също така 2019 година може да се превърне в историческа за някои от футболистите, ако успеят да подобрят някои от рекордите, до които са близо.

От ФИФА представиха на официалния си сайт някои от постиженията, които може да бъдат подобрени през 2019 година:

215 гола - толкова е рекордът на чилийското първенство, който се държи от Франсиско Валдес от ранните 80те години. Педро Гонзалес бе близо с 213 гола през 2006 година, но сега 38-годишният нападател Естебан Передес има реалния шанс да го изравни или подобри. До този момент има на сметката си 210 попадения.

184 гола - международният голов рекорд, който принадлежи на Аби Уомбак, която бе нападателка на САЩ, Кристин Синклер обаче е изключително близо, тъй като има до този момент 177 гола. Освен това тя може да се превърне в първият футболист (и при мъжете, и при жените), вкарвайки международен гол в 20 календарни години.

175 гола - това е рекордът на чуждестранен играч, отбелязал във Висшата лига и се държи от легендарния Тиери Анри. Серхио Агуеро е много близо с 152 - толкова започна 2019г.

122 гола - рекордът е в холандската Ередивизие, който се държи от Аякс, подпомогнат с 33 попадения от великия Йохан Кройф през сезон 1966/67. В първите 17 кръга от настоящия сезон Аякс има отбелязани 60 попадения, така че са на половината от това предизвикателство.

72 години изминаха, откакто една страна успя да спечели три пъти последователно Копа Америка. Статистика, която Чили ще опита да достигна тази година в Бразилия. До този момент Аржентина е единствената страна, печелила трофея три последователни пъти между 1945-47 година заедно с Алфредо ди Стефано.

50 изяви на Световното по плажен футбол може да постигне вратаря Мао, като до този момент има 46. Стражът на Бразилия може да стори това още тази година в Парагвай, като единствено Алан от Португалия има шанс да го засенчи.

20 асистенции в един сезон в Ла Лига е рекорд, който Шави постави с Барселона. Лионел Меси обаче го преследва през този сезон, като до момента има 10 асистенции в 17 от 38 кръга.

14 последователни титли може да достигне през тази година БАТЕ Борисов, за да подели постижението с латвийския Сконто и гибралтарския Линкълн Ред. Световният рекорд от 15 последователни титли се държи от  ФК Тафеа.

10 е броят на последователните срещи от Световното за жени, в които Япония се разписва. Рекордът се държи от Норвегия в 15 последователни срещи.

За 9-и път Франк Рибери може да вдигне титлата в немската Бундеслига и да подели рекорда с Оливър Кан, Бастиан Швайнщайгер, Филип Лам. Баварците обаче засега изостават с 6 точки от лидера Борусия Дортмунд и ще трябва да наваксват.

8 последователни титли с отбор от топ първенствата на Европа. Това може да стори Джанлуиджи Буфон, ако спечели титлата с ПСЖ и ще се превърне в първия играч, който го е правил. Вече 7 от тях спечели с Ювентус. 

Бразилският футболист Формига може да се превърне в първия футболист, който играе на 7 световни купи, като може да стане и първият играч, който бележи в международен финал и е минал 40-те.

6 последователни трофеи от Шампионска лига, отпътували към Испания, ако и тази година някой измежду Барселона, Реал Мадрид или Атлетико триумфира в турнира. Това ще изправни Англия в периода между 1977-82г.

0 - нито един играч не е печелил титлите в Англия, Испания и Италия. Това може да стори през тази година Кристиано Роналдо, ако стане шампион с Ювентус. Освен това може да стане вторият футболист, печелил с три различни отбора Шампионска лига след Зеедорф.

А какви са рекордите, които Лионел Меси преследва - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички