Над 3,5 млрд. души са гледали Световното първенство по футбол в Русия


Над 3,5 млрд. души са гледали Световното първенство по футбол в Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

4386 0

Вече минаха 5 месеца от края на Световното първенство по футбол, но страстите около него продължават. От ФИФА информираха, че 1.2 млрд. зрители са гледали финала на Световното първенство по футбол в Русия между Франция и Хърватия. Общо 3.572 млрд. зрители, повече от половината на населението на света над четири години или повече, са наблюдавали поне минута от Мондиала, който се проведе между 14 юни и 15 юли.

Проучване на ФИФА сочи, че 3.04 млрд. души са гледали поне три минути, което е с 10.9% повече от Световното в Бразилия през 2014, 2.49 млрд. са наблюдавали поне 30 минути, или една трета от двубой. За сравнение през 2014 година бройката е била 1.95 млрд. ФИФА изчисли, че средната гледаемост за всичките 64 срещи е 191 млн. души. Проучването показа още, че 9.5% от зрителите, или 309.7 млн. души, са наблюдавали мачовете по домовете си, но са хванали част от двубоите на „дигитални платформи, във фензони, барове или ресторати“.

Съотношението за двубоя между Франция и Хърватия е по-високо. Резултатите на ФИФА казват, че 884.37 млн. души са гледали срещата на своите телевизори, а 231.82 млн. са наблюдавали мача навън или дигитално. Франция стана за втори път световен шампион в своята история, след като надигра с 4:2 Хърватия в спора за титлата.

Легендата на Барселона Шави пък също коментира Мондиала, като сподели, че не е очарован от това как Франция стана световен шампион. Ето какво сподели той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички