Разрухата на Коутиньо - от рекорден трансфер до сделка с много условия с турски тим


Разрухата на Коутиньо - от рекорден трансфер до сделка с много условия с турски тим
Снимка: Getty Images

3131 0

Филипе Коутиньо е един от големите трансферни провали в историята на Барселона, въпреки че дори напускането му в посока Астън Вила не послужи да спре обезценяването му като футболист. Последното доказателство е предложението на Бешикташ да го привлече за следващия сезон.

Тоталното обезценяване на бившата звезда на Ливърпул

Турският клуб се е насочил към бившия полузащитник на каталунците, като се стреми към наем с опция за закупуване от само 8 милиона евро. Това е доста под 120-те милиона, които Барса плати преди време на Ливърпул. Споразумение, което включваше и допълнителен пакет от 40 милиона допълнителни бонуси.

Подписването беше не добра сделка за Барселона и след два наема в Байерн Мюнхен и Астън Вила, те успяха да върнат само 20 милиона. Това се случи като прехвърлиха бразилеца в английския клуб преди година, въпреки че "блауграна" запази 50 процента от бъдеща продажба на играча.

Оферта за Коутиньо, но само под наем

Коутиньо вече навърши 31 години и отново загуби известност през последния сезон. Всъщност от средата на февруари той се е появил само веднъж. Реалността е, че Астън Вила не иска бразилеца, а Бешикташ се опитва да го привлече на изгодна цена. Според турския вестник "Milliyet", клубът от Истанбул е направил оферта за наема му, която включва плащане само на 40% от заплатата на крилото. Двата клуба водят преговори. А в Барселона вече не мислят дори за Коутиньо, като имат трансферна цел именно от Турция, играч, желан от всички грандове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички