Разкриха подкуп за Мондиал 2010 и две десетилетия на престъпна дейност от ФИФА


Разкриха подкуп за Мондиал 2010 и две десетилетия на престъпна дейност от ФИФА

2302 0

Главният прокурор на САЩ Лорета Линч, която е главно действащо лице на атаката срещу корупцията във ФИФА, разкри любопитни подробности преди пресконференцията относно арестите, осъществени днес.

Общо седем служители на ръководния футболен орган бяха арестувани днес, като са им повдигнати обвинения в измама, рекет, пране на пари и други.

Американското министерство на правосъдието публикува изявления на Линч, която заявява, че изборът на ЮАР за Мондиал 2010 е повлиян от подкуп, както и изборите за ръководител на ФИФА през 2010.

"Заедно с предполагаемите схеми се включват и изплащане и даване на подкупи и рушвети, свързани със спонсорството на Бразилската футболна асоциация от страна на НАЙК, изборът за страна-домакин за Световното първенство през 2010 година и изборите за президент на ФИФА през 2011 година", пише в изявлението на Лорета Линч, която говори и пред медиите. 

"Година след година официалните лица във футбола търсят подкупи от спортни марки. Тези хора са отговорни за всяко ниво на футбола, но вместо да си вършат работата, техните приоритети са били да извлекат собствена полза чрез корупция.

Обвинителният акт включва обвинения за рекет, пране на пари и корумпирани конспирации за последните 2 десетилетия", заяви Линч, която също така разкри, че има подкупи на стойност 110 милиона долара за провеждането на Копа Америка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички