Арестуваните членове на ФИФА са присвоили над 100 млн. долара


Арестуваните членове на ФИФА са присвоили над 100 млн. долара
Снимка: Getty Images/Guliver

1258 0

Арестуваните членове на ФИФА ще бъдат разсредвани в приемане на подкупи за над 100 милиона долара, обявиха от Швейцарското министерство на правосъдието. Както е известно тази сутрин в Цюрих беше пр оведена акция на местната полиция.

„Американските власти подозират тези лица в получаване на подкупи в размер на милиони американски долари. Заповедите за арест са издадени след официално искане от страна на Съединените щати. Прокуратурата на Източния окръг на Ню Йорк разследва тези хора във връзка с получаване на подкупи за периода от началото на 90-те години на ХХ век до наши дни“, съобщават от правосъдното министерство.

„Различни футболни ръководители, делегати на ФИФА и други функционери на организации, свързани със световната футболна централа, са подозирани в получаването на подкупи, надхвърлящи 100 милиона долара. Парите са давани от различни маркетингови фирми и медийни корпорации, които пък са получавали медийни, маркетингови и спонсорски права за футболни турнири в Латинска Америка. Според американските власти всички тези тъмни сделки са договаряни и извършвани на територията на САЩ, а сумите са минавали през американски банки", обясниха още властите.

„С одобрението на Правосъдното министерство е започната е процедура за експресно екстрадиране на арестуваните лица в САЩ. Ако някой от задържаните оспори заповедта за екстрадирането ще минем през продължителната процедура, която включва изпращането на специална правителствена нота от страна на САЩ и в най-лошия случай може да отнеме около 40 дни“, гласи още официалната информация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички