Расизъм във Франция: Усман Дембеле "вилня" с езика и лицата на азиатци (ВИДЕО)


Расизъм във Франция: Усман Дембеле "вилня" с езика и лицата на азиатци (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4508 0

Световният шампион Франция отпадна от Европейското първенство по футбол след огромно разочарование срещу Швейцария. След това пък в отбора на "петлите" възникнаха сериозни конфликти и скандали между играчите. Тъкмо, когато изглеждаше сякаш обстановката се поуспокои, в социалните мрежи се появи друго.

То е с още по-сериозна тежест, тъй като обхваща така актуалната тема за расизъм. Този път обаче жертвата не е тъмнокож, а представители на монголоидната раса (азиатци). В основата на грозната проява са френските национали Усман Дембеле и Антоан Гризман.

В различни части от разговора Дембеле се обръща към Гризман: "Всички тези грозни лица тук, само за да можеш да играеш PES, не те ли е срам? Какъв вид език наобратно е този? Последно технологично напреднали ли сте във вашата страна или не?". Гризман не се отличава с някоя по-обидна реплика, но през цялото време се усмихва и се забавлява с острите шеги от страна на Дембеле.

"Дейли Мейл" информира, че кадрите са стари, като потвърждение за това е прическата на Гризман. Най-възможно изглежда те да са от лятото на 2019 година, когато Барселона (и двамата са играчи на каталунците) бе на предсезонен тур в Азия.

Колкото до неразбориите в отбора на Франция, дори се стигна до твърдението, че Килиан Мбапе завижда на Антоан Гризман и отношенията им са в тотален разпад.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички