Когато 34-годишният Зинедин Зидан разпиля звездна Бразилия на Мондиал 2006 (ВИДЕО)


Когато 34-годишният Зинедин Зидан разпиля звездна Бразилия на Мондиал 2006 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5069 0

Легендарният полузащитник на Франция Зинедин Зидан остава несъмнено един от най-великите в историята на футбола. Зизу бе огромна класа дори и на 34 години, като доказателство за това е представянето му на Световното първенство по футбол през 2006 година.

Въпреки че то ще бъде запомнено най-вече чрез проявата му във финала срещу Италия, трябва да отдадем заслуженото и на показаното от него на терена. А това в пълна степен важи за сблъсъка срещу преизпълнената от звезди Бразилия на четвъртфиналите.

Тогава французинът демонстрира, че въпреки възрастта си се намира в наистина впечатляваща форма. В самия финал срещу Италия той също се разписа и даде преднина за "петлите", но след това дойде и най-черното петно в кариерата му и ударът с глава срещу Марко Матераци.

Насладете се на най-добрите отигравания на Зинедин Зидан в онзи звезден сблъсък срещу Бразилия от Световното първенство през 2006 година, което бе и последното участие за французина на голям форум с националната фланелка. Сторете го чрез кадрите по-долу в материала.

А съвсем наскоро Карим Бензема подобри постижение на Зидан за националния отбор на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички