Работи ли ВАР на Евро 2020? Отговаря шефът на съдиите на УЕФА


Работи ли ВАР на Евро 2020? Отговаря шефът на съдиите на УЕФА
Снимка: Getty Images

971 0

Шефът на Съдийската комисия към УЕФА Роберто Розети коментира работата на видео асистент рефера в груповата фаза на Европейското първенство по футбол. В 36 мача досега в турнира са били проверени 179 спорни ситуации, а 91,6% от съдийските решения са били верни, споделя той.

"ВАР коригира 12 пъти решенията на реферите: 6 пъти поради положение на засада, три пъти поради нарушаване на правилата, два пъти заради игра с ръка и още веднъж заради използване на лакти. Видеопомощниците играят жизненоважна роля в подпомагането на съдиите да вземат правилни решения. Цифрите говорят за техния безценен принос", посочи Розети.

УЕФА отбеляза също, че към момента в турнира са фиксирани 21 спорни епизода за определяне на засада. ВАР е бил използван шест пъти и всички решения са били правилни. "Вече не може да се смята, че определянето на засада е проблем за нас", обяви бившият съдия. А ето как ще се промени ВАР във Висшата лига от следващия сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички