Психовойната започна, аржентинците се заядоха с Бразилия


Психовойната започна, аржентинците се заядоха с Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver

1345 0

Завидно самочувствие демонстрираха в Аржентина преди голямото дерби с Бразилия от световните квалификации в Южна Америка.

"Гаучосите" са едва 6-и във временното класиране в борбата за Мондиала в Русия, докато Бразилия е лидер в подреждането в кампанията в Южна Америка.

Въпреки това най-голямото аржентинско спортно издание "Оле" излезе със заглавие на първа страница (което най-общо може да се преведе) "Насрали са се" и снимка към него на селекционера Едгардо Бауса, който e полегнал спокойно на терена, сякаш не предстои толкова важен мач.

"Бразилия се страхува от Меси. Те са страхливи по природа, но Бауса, внимавай, защото все пак са първи", допълва вестникът.

Повод за увереността на аржентинците е изказването на нападателя им Лукас Прато, който се подвизава в бразилското първенство с екипа на Атлетико Минейро.

"Всички ме питат: "Ще играе ли Меси, или няма да играе"? Знаят, че ако Меси е на терена, ще им е много трудно. Малко ги е страх от него." - обяви преди срещата Прато, с което "вдигна акциите" на отбора си.

Голямата звезда на тима Меси се завръща, след като пропусна фиаското с Парагвай. Това явно даде повод за оптимизъм и на самите аржентински фенове.

В анкета на "Оле" 53% от 53 хиляди гласували обявиха, че Аржентина ще спечели на бразилска земя в Бело Оризонте, 31% смятат, че любимците им ще се провалят, а 16% са гласували за хикс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички