Продадоха над милион билети за Мондиал 2022, най-много желаещи има от Аржентина


Продадоха над милион билети за Мондиал 2022, най-много желаещи има от Аржентина
Снимка: Getty Images/Guliver

847 0

Организаторите на Мондиал 2022 обявиха, че по последни информации са продадени над 1,2 милиона билета за предстоящия форум. Общият брой на хартийките е 2 милиона, а двубоите ще се проведат между ноември и декември тази година.

Последната фаза на продажбата на билети приключи в края на април, а всичко се случи на лотариен принцип, както е модерно напоследък и в европейските клубни турнири. Общо заявките са били 23,5 милиона, а най-много е имало от Аржентина, Бразилия, Англия, Франция, Мексико, Катар, Саудитска Арабия и САЩ, сочи статистиката на ФИФА.

Датите за следващата фаза от продажбата на билетите все още не е определена, а домакинът Катар очаква 1,2 милиона посетители по време на Мондиала, което е почти половината от населението на страната.

Най-голямата драма е около настаняването на привържениците, въпреки че организаторите подчертават, че форумът ще бъде достъпен за всички. Това обаче няма е лесно, тъй като страната от Близкия Изток разполага с едва 30 000 хотелски стаи. Домакините насърчават настаняването във вили и апартаменти, както и на круизни кораби, акостирали в пристанището на Доха.

Вижте кой определи за фаворит на Световното суперкомпютър!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички