Проблем за Англия: Дийн Хендерсън пропусна нова тренировка преди мача с Шотландия на Евро 2020


Проблем за Англия: Дийн Хендерсън пропусна нова тренировка преди мача с Шотландия на Евро 2020
Снимка: Снимки: Getty Images/Guliver, Колаж: SportLive

973 0

Вратарят Дийн Хендерсън пропусна втора тренировка на Англия в рамките на последната седмица. Отборът на Гарет Саутгейт започна подготовка за втория си мач от група D на Европейското първенство по футбол срещу Шотландия, която ще се изиграе този петък, но участието на вратаря в мача е под въпрос.

Стражът на Манчестър Юнайтед не взе участие в тренировъчна сесия миналата седмица преди минималния успех на „трите лъва“ над Хърватия с лек дискомфорт, но отсъствието му сега поражда повече притеснения у лагера на англичаните. Следобедната сесия в понеделник включи 14 от 26-те играчи на Англия на игрището – 11-те, които не играха в неделя на „Уембли“, както и трите резерви – Доминик Калвърт-Люин, Маркъс Рашфорд и Джуд Белингам.

Останалите 11 футболисти, стартирали като титуляри срещу Хърватия, правят възстановителни сесии във фитнеса, басейна и центровете за масажи. От тези играчи има леки опасения за Хари Кейн (ребра) и Джон Стоунс (ляв глезен), но Sky Sports научи, че те не са сериозни.

Саутгейт не може да направи промени в окончателния си състав, тъй като правилникът на УЕФА гласи, че промени са позволени 24 часа преди първия двубой на въпросния представителен тим. Това означава, че Хари Магуайър и Джордан Хендерсън ще останат в групата, продължавайки възстановяването си от травми.

Въпреки това, впечатляващото представяне на Калвин Филипс срещу хърватите оставя въпросителни относно включването на капитана на мърсисайдци Хендерсън. Друг халф на Англия пък се превърна в най-младия играч, дебютирал на европейско първенство (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички