Принцът на Йордания конкурира Блатер за шеф на ФИФА


Принцът на Йордания конкурира Блатер за шеф на ФИФА

1164 0

Принцът на Йордания Али бин Ал-Хюсейн има намерение да се кандидатира за поста президент на Международната федерация на футболните асоциации ФИФА през 2015 г., съобщава "Ройтерс".

Понастоящем той изпълнява поста вицепрезидент на ФИФА и президент на федерацията по футбол на Йордания и Западна Азия.

"Реших да се кандидатирам за поста, тъй като смятам, че е дошло време да обществеността да се откъсне от последните скандали и да се върне обратно към спорта. Това не беше просто решение. Взех го след щателно обмисляне и множество дискусии с авторитетни колеги от ФИФА през последните няколко месеца", каза той.

Негови съперници за поста са досегашният президент швейцарецът Сеп Блатер и французинът Жером Шампан. Изборът на ФИФА ще се проведе в рамките на конгрес в Цюрих на 29 май 2015 г. Кандидатите имат право да обявят кандидатурите си до 29 януари 2015 г. Блатер обяви още в началото на септември, че отново ще се кандидатира за поста, който заеме от 1998 г. 56-годишният Жером Шампан, който е зам. главен секретар на организацията, също се се кандидатира, но няма особени шансове.

59-годишният Мишел Платини, който е президент на Съюза на европейските футболни асоциации УЕФА, също обмисляше кандидатура. На 28 август обаче той обяви, че няма намерение да се кандидатира за президент на ФИФА, ще се яви за още един мандат начело на УЕФА. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички