Окончателно: Забраниха трансферите на Барселона


Окончателно: Забраниха трансферите на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1603 0

Малко преди Нова година Спортният арбитражен съд в Лозана се произнесе окончателно по забраната на Барселона да извършва трансфери през следващата календарна година.

Решението не беше анулирано и така през 2015 година каталунците нямат право да извършват входящи трансфери.

До това се стигна, след като ФИФА обвини ръководството на тима в нарушаване на трансферните практики при привличането на млади играчи извън Испания. От ръководния орган сложиха забрана на Барса да извършва трансфери през следващите два прозореца.

Разбира се, Бартомеу и компания обжалваха решението на най-висока инстанция, но днес от съда в Лозана се произнесоха в ущърб на испанския шампион.

"Спортният арбитражен съд отхвърли молбата от Барселона срещу ФИФА, свързана с решение на Комитета на ФИФА от 19-и август 2014 година.

В това решение, испанският футболен клуб беше санкциониран със запор на трансферите за два периода и глоба от 450 хиляди швейцарски франка, след като тимът беше обявен за виновен за нарушаване на трансферните правила на ФИФА по привличането на млади играчи", гласи част от съобщението на съда в Лозана. 

Изслушването по случая беше на 5-и декември, като панелът от съдии не е бил убеден в аргументите на Барселона.

Това беше и последният шанс на Барселона да вдигне възбраната, тъй като решението на съда в Лозана е окончателно и без право на обжалване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички