Принц Али: Оставката на Блатер не може да бъде проточвана още


Принц Али: Оставката на Блатер не може да бъде проточвана още
Снимка: Getty Images/Guliver

1383 0

Принцът на Йордания Али бин Ал Хюсеин заяви, че президентът на ФИФА Сеп Блатер незабавно трябва да подаде оставка. Причината са корупционните скандали във международната футболна централа.

"В момента бъдещето на ФИФА е на дневен ред. Ако се насрочат избори за декември, няма да има съществена промяна в ръководенето, от която ние имаме крещяща нужда. Промяната трябва да започне с моменталното напускане на Блатер", заяви принц Али.

"Оставката на Блатер не може да бъде проточвана още време. Той трябва да напусне сега. Според мен коректна дата за нови избори е около май 2016 година", добави още той.

Преди време Блатер обяви, че подава оставка като президент на ФИФА, но след това се отметна от думите си и заяви, че не е бил разбран правилно.

Днес в Цюрих трябва да се проведе заседание, на което да се определи дата за нови избори. Очаква се на него да бъдат обсъдени и ограничения при мандатите за президент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички