Екстрадираха в САЩ един от задържаните шефове на ФИФА


Екстрадираха в САЩ един от задържаните шефове на ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1080 0

Един от седемте задържани ръководители на ФИФА беше екстрадиран в САЩ, съобщиха от швейцарската прокуратура.

"Първият от седемте ръководители на ФИФА беше екстрадиран от Швейцария в САЩ на 15 юли. Той беше придружен от трима полицаи от САЩ до летището в Цюрих, откъдето отлетя за Ню Йорк", казват от прокуратурата, цитирани от БГНЕС.

Според публикациите това е президентът на КОНКАКАФ и вицепрезидент на ФИФА Джефри Уеб, въпреки че в съобщението на прокуратурата се споменава, че лицето не иска да бъде назовавано.

Малко преди изборите за нов президент на Световната футболна централа, няколко високопоставени чиновници от ФИФА бяха арестувани в Цюрих по обвинения в корупция. Сред арестуваните бяха вицепрезидентите на организацията Джeфри Уеб и Еухенио Фигередо, както и бившият вицепрезидент Джак Уорнър. Задържани бяха и Едуардо Ли, Хулио Роча, Костас Такас, Рафаел Екскивел, Хосе Мария Марин, Николас Леос, свързаните със спортния маркетинг Алехандро Бурзако, Арън Дейвидсън, Уго Джинкис и Мариано Джинкис, както и Хосе Маргулис, който е играл ролята на посредник при незаконните плащания.

Два дни след акцията се състоя конгреса на ФИФА, на който Сеп Блатер беше преизбран за петия си мандат, но дни по-късно швейцарецът подаде оставка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички