Причудливи разкрития за теглото на Хълк от Атлетико Минейро


Причудливи разкрития за теглото на Хълк от Атлетико Минейро
Снимка: Getty Images / Guliver

1031 0

Напълно нормално е професионален атлет да губи килограми, когато играе конкретен спорт, но има и такива, които буквално се „топят”. Такъв е случаят на бразилеца Хълк, който според физиотерапевт на Атлетико Минейро, е способен да губи по пет килограма от своето тегло заради интезитета, който влага в играта.

Роберто Киари обяснява ситуацията, че не е отрицателна, но изисква, при всички такива случаи, допълнително внимание.

„Той се поти много, но това не е лошо. Всъщност спортистът, който се поти много, използва най-ефективния механизъм за разсейване на телесната топлина, която е чрез изпотяване. Тази пот, когато се изпари, позволява на атлета да загуби телесна маса по по-ефективен начин.

Загубата на килограми чрез дехидратиране не е проблем. Това просто изисква да обърнем повече внимание на хидратацията”, обясни Киари пред TV Galo.

Физиологът обяснява, че в този аспект клубът е наясно, че Хълк е първият човек, на който му е нужна допълнителна хидратация.

„Нашата масажистка, която е до терена, вече знае, че при всяко спиране на тренировката първият играч, който трябва да получи вода, е Хълк. Осъзнаваме, че е отслабнал след всяко занимание, но благодарение на Бог той има тази маса. За да сме сигурни, трябва да насърчаваме хидратацията след всяка тренировка. На следващия ден той има същата маса. Въпросът е да усвоиш всичко добре, за да няма физически щети”, завърши Киари. А какви пари получаваше Хълк в Китай, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички