Германия разби конкуренцията за топ 16 в Шампионска лига


Германия разби конкуренцията за топ 16 в Шампионска лига

1224 0

Класата на Първа Бундеслига и възходът на футбола в Германия през последните години дадоха отражение и на най-голямата европейска сцена - Шампионска лига.

През настоящия сезон цели 4 немски отбора продължават напред към осминафиналите в турнира, което означава, че 25% от турнира са представители на Първа Бундеслига.

Два от тези 4 отбора станаха първи в своята група, като това са Байерн (Мюнхен), който завърши с 15 точки в "групата на смъртта", където бяха Манчестър Сити, ЦСКА (М) и Рома, и Борусия (Д), който изпревари Арсенал в битката за върха.

Шалке 04 се класира на второ място в група с Челси, Спортинг и Марибор, а Леверкузен завърши наравно 0:0 като гост на Бенфика, пропускайки да оглави групата с Монако, лисабонския гранд и Зенит.

Добре са се представили отборите от Испания, като цели три отбора - Реал Мадрид, Барселона и Атлетико (Мадрид), се класираха първи в своите групи.

"Издънката" се казва Атлетик (Билбао), който игрово влезе слабо в турнира и въпреки 2-те си поредни победи завърши на 3-о място.

Три са и английските тимове, които продължават напред - Челси, Арсенал и Манчестър Сити, като само "сините" спечелиха своята група.

От Серия А продължава единствено Ювентус, а от Лига 1 са два тимовете - ПСЖ и Монако, където играе Димитър Бербатов.

Напред продължават още Базел (Швейцария), Порто (Португалия) и Шахтьор Донецк (Украйна).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички