Потвърдено! Карло Анчелоти поема Бразилия, ясен е първият му голям турнир


Потвърдено! Карло Анчелоти поема Бразилия, ясен е първият му голям турнир
Снимка: Getty Images

3883 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти в крайна сметка ще застане начело на бразилския национален отбор. Новината бе обявена от президента на футболната федерация Еналдо Родригес. Това ще се случи от юни 2024 година, именно до тогава е договорът на Карлето с "белия балет".

Фернандо Динис ще е временен селекционер за една година, докато италианецът застане начело на отбора. Настоящият треньор на Флуминензе ще съвместява двете задачи. Той ще продължи да ръководи "трикольорите" от Рио де Жанейро и ще води националния отбор. Въпреки че институцията публикува видео с изявления както на президента, така и на новия треньор, Диниз ще бъде представен на пресата днес (5 юли).

Пристигането на Анчелоти е сигурно

Еналдо Родригес увери, че Карло Анчелоти ще ръководи бразилския отбор от юни 2024 г., но искаше да уточни, че Динис ще има пълна свобода до тогава: "Той е треньорът и той ще води Флуминензе и националния отбор през това време. За нас, като треньор на бразилския отбор, той не е временен. Той има 12-месечен договор. Той ще направи прехода към Анчелоти, който ще пристигне за Копа Америка", допълни президенът на бразилската федерация.

Следващото издание на Копа Америка ще се проведе в Съединените щати между 20 юни и 14 юли 2024 г. Финалът на Шампионска лига ще се играе на 1 юни, а Ла Лига приключва по-рано, на 26 май, така че Карло Анчелоти може да завърши европейския сезон и да се присъедини към бразилския отбор. Сега обаче Анчелоти има други неща на дневен ред в Реал Мадрид, а едно от тях е вписването в състава на Джуд Белингам, който наскоро се присъедини към "кралете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички