Последен влак за Евро 2024: Задават се финали насред войни - Украйна срещу Израел


Последен влак за Евро 2024: Задават се финали насред войни - Украйна срещу Израел
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

1495 0

Ясни са 21 от 24-те отбора, които ще вземат участие на Европейското първенство по футбол през това лято. Днес започват плейофите, които ще определят останалите три тима. Регламентът е следният: 12 страни се борят, има шест полуфинални двойки, разделени в три потока. Всеки поток излъчва по една държава, която ще играе на Евро 2024.

В един поток попаднаха две от страните, въвлечени в най-ожесточените войни, които се водят към момента. Става въпрос за Украйна и за Израел. Те могат да се срещнат в директен финален сбъсък, ако преди това "жълто-сините" отстранят Босна и Херцеговина, а "синьобелите" се справят с Исландия. И двете страни са фаворити в своите полуфиналите.

Задава се финал между Украйна и Израел със залог: Място на Евро 2024

Украйна ще се бори за Евро 2024

Платформата за онлайн спортни залози efbet дава коефициент от 2,05 за това Украйна да победи в редовното време Босна и Херцеговина като гост (и съответно 3,60 да загуби), както и ставка от 2,40 за това Израел да сломи в рамките на 90 минути Исландия като домакин, но в Будапещ заради ситуацията в страната (и съответно 3,05 да загуби). При равенства следват продължения и потенциални дузпи (важи за всички плейофни мачове). И двата мача са от 21:45 часа българско време.

Жребият за груповата фаза на Евро 2024 вече бе изтеглен и е ясно, че победителят от този поток ще попадне в неособено тежка група с Белгия, Словакия и Румъния. Украйна ще опита да се класира за голям форум за първи път от 2014 година насам, след като през 2010, 2012, 2016 и 2020 губи във финалните плейофи. Израел също се провали във финалните плейофи за Евро 2020 след дузпи с Шотландия. В квалификационните си групи за това Европейско пък Украйна остана трета след Англия и Италия, а Израел финишира след Румъния и Швейцария.

Полша и Уелс ще поправят грешки за Евро 2024: Само един може да успее

Най-силният поток от плейофите поне на хартия е поток А. В него полуфиналите противопоставят Уелс срещу Финландия и Полша срещу Естония. Коефициентът на efbet за това "драконите" да спечелят като домакин в редовното време е 1,88 (и съответно 4,60 да загубят), а ставката за успех за поляците в рамките на 90-те минути е 1,17 (и съответно 18,00 да загубят). И тези два мача започват в 21:45 часа българско време.

Победителят от този поток се падна в доста неблагоприятна група на Евро 2024 - в компанията на Нидерландия, Франция и Австрия. Полша е абсолютен фаворит срещу Естония, като е ранкиран с цели 93 места над опонента си. Страната ще опита да се класира на пето поредно европейско първенство. В другия дуел и Уелс, и Финландия играха на Евро 2020. "Драконите" са ранкирани с 31 места по-нагоре от съперника. За да стигнат до този плейоф, те завърши трети в квалификационната си група след Турция и Хърватия. Полша пък финишира зад Албания и Чехия.

Полша гони място на Евро 2024

Гърция гони нова среща с Португалия - 20 години по-късно, този път на Евро 2024

Поток C е съставен от най-ниско ранкираните страни, като несъмнено най-много се откроява Гърция. Тя ще премери сили срещу Казахстан, докато другият полуфинал е между Грузия и Люксембург. Коефициентът на efbet за това южната ни съседка да спечели у дома в редовното време е 1,34 (и съответно 10,00 да загуби), докато ставката за успех на Грузия като домакин в 90-те минути е 1,87 (и съответно 4,65 да загуби). Срещата в Гърция започва в 21:45 часа, а тази в Грузия - в 19:00.

Победителят от този поток ще бъде в една група с Португалия, Турция и Чехия на Евро 2024. От споменатите четири тима при тези полуфинали единствено Гърция е играла на европейски финали (и дори е ставала европейски шампион след успеха на Евро 2004 срещу домакина Португалия). Сега, предвид съперниците, само сензация ще спре южната ни съседка отново да бъде в група на континенталната надпревара в компанията на Португалия. За да стигне до този плейоф, Гърция завърши трета в квалификационната си група - след Франция и Нидерландия.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички