Португалия загря за Евро 2020 с 4:0 срещу Израел, Кристиано Роналдо с гол №104


Португалия загря за Евро 2020 с 4:0 срещу Израел, Кристиано Роналдо с гол №104
Снимка: Guliver/GettyImages

2270 0

Европейският шампион Португалия загря за ЕВРО 2020 с лесна и класическа победа над тима на Израел с 4:0. Мачът се изигра на стадион "Жозе Алваладе", на който домакинства Спортинг Лисабон, а головете бяха дело на Бруно Фернандеш на два пъти, Кристиано Роналдо и Жоао Кансело.

Стартов състав на Португалия:

Руи Силва, Жоао Кансело, Рубен Диаш, Пепе, Нуно Мендеш, Рубен Невеш, Бруно Фернандеш, Уилям Карвальо, Кристиано Роналдо, Диого Жота, Бернардо Силва

Статистика от мача:

Притежание на топката - 60:40 

Голови положения - 20:4

Точни удари - 8:1

Точни подавания - 566:324

В първите 15 минути от мача нападателят на Ливърпул Диого Жота пропусна две изгодни възможности за отбелязване на гол - първият му удар премина встрани от лявата греда, а вторият малко над вратата.

В 37-ата минута Кристиано Роналдо бе отказан с брилянтно спасяване от израелския вратар Офир Марсиано, но и той бе безпомощен пет минути по-късно, когато Бруно Фернандеш получи хубаво подаване от Жоао Кансело, освободи си място за изстрел и прати топката в долния ляв ъгъл на Израел за 1:0.

Европейският шампион получи прилив на енергия и една минута преди края на първата част Кристиано Роналдо се разписа във вратата на гостите, покачвайки на 2:0. Той получи чудесно подаване от Бруно Фернандеш и с прецизен удар отбеляза своя гол №104 за националния отбор на Португалия.

Десетина минути след началото на второто полувреме Израел можеше да намали изоставането си, но защитник успя в последния момент да блокира шута на Еран Захави. 180 секунди по-късно Бернардо Силва се държеше за главата, след като пропиля изгоден шанс за трети гол.

В 71-ата минута заменилият Диого Жота Андре Силва отправи силен удар от границата на наказателното поле, който обаче попадна в средата на вратата и Офир Марсиано успя да се намеси добре. Впоследствие бяха извършени няколко смени от Фернардо Сантош - Кристиано Роналдо, Бернардо Силва, Рубен Диаш и Рубен Невеш напуснаха терена. 

В 81-ата минута Еран Захави изпусна още една добра възможност да направи загубата на Израел по-лека - той получи пас в наказателното поле, овладя си добре топката, но ударът му срещна тялото на вратаря Руи Силва.

Три минути преди края на редовното време резултатът стана 3:0! Жоао Кансело тръгна на самостоятелен пробив и с прекрасен завършващ удар в долния ляв не остави шансове на вратаря. В заключителните секунди на двубоя Бруно Фернандеш вкара своя втори гол в срещата и оформи крайния резултат 4:0!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички