Португалия оглави група "I" в нощта на Коентрао


Португалия оглави група "I" в нощта на Коентрао
Снимка: Getty Images/Guliver

1085 0

Португалия постигна трудна, но важна победа в евроквалификациите, надделявайки над Сърбия с 2:1. В звездата на вечерта се превърна Фабио Коентрао, който се отчете с гол и асистенция. "Селесао" излезе в мача без наказания си селекционер Фернандо Сантош.

Рикардо Карвальо откри още в 10-ата минута, след като бе изпуснат от защитата на Сърбия и с глава засече центриране на Коентрао.

Звездата на тима Кристиано Роналдо се отчете с шут, насочен под напречната греда, който максимално затрудни сръбския вратар Стойкович. Играчът на Реал Мадрид обаче не успя да се разпише в мача.

"Плавите" натиснаха през втората част в опит да се върнат в мача, като това се случи в 61-ата минута. Тогава Неманя Матич получи свалена топка при корнер и със задна ножица намери обратния ъгъл за 1:1.

Малко по-късно обаче Португалия отново поведе в резултата. Коентрао бе оставен непокрит при ниско центриране на Моутиньо и не сгреши - 2:1.

Победата бе трета в 4 мача за Португалия и с 9 точки "селесао" оглави група "I". Втора остава Дания, която е с равен брой точки с Албания - по 7. Сърбия и Армения остават с по 1 точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички