Полша се издъни срещу Молдова и ще се надява на чудо за Евро 2024 (ВИДЕО)


Полша се издъни срещу Молдова и ще се надява на чудо за Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1352 0

Полша не успя да победи у дома отбора на Молдова в квалификациите за Евро 2024, завършвайки 1:1. Йон Николаеску откри за гостите в 26', а Швидерски изравни в 53'.

Така поляците, които бяха без Роберт Левандовски, са на трето място с 10 точки и им се усложнява задачата за първенството в Германия, тъй като са и с мач повече от първия Албания (13 т.) и втория Чехия (11 т.). Полша загуби 5 точки от последните си два мача срещу Молдова, което ги постави в трудната ситуация. Халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски не влезе в игра.

Молдова изненада съперника си като откри резултат в 26'. Вадим Рата центрира от ъглов удар и намери Йон Николаеску в наказателното поле. Той от своя страна не се забави и вкара в десния ъгъл за 0:1. До края на полувремето домакините имаха няколко добри възможности, с които да изравнят резултата и повечето бяха в самия край.

Първо Вшолек в 44' стреля от наказателното поле с глава, но топката мина покрай вратата. След това Милик опита да довкара отбита топка, но отново без успех. А в 3' от добавеното време Карол Швидерски достигна до отбита топка в наказателното поле, но я прати над вратата.

През второто полувреме при първата по-опасна ситуация Полша изравни. След добра атака Карол Швидерски си намери място сред защитниците да стреля, след като бе намерен в наказателното поле от Пьотр Желински и не сгреши с за 1:1.

И през следващите минути домакините водеха инициативата, но им липсваше повече креативност в атака. В 87' Камински  бе близо до обрата, като стреля отблизо но право в ръцете на вратаря. И в добавеното време се стигна до изпуснат шанс, след като Швидерски скочи високо, за да засече центриране и отклони топката с глава отблизо, но вратарят спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички