Политическият скандал, който беляза квалификациите за Евро 2024: Какво се случи с румънските фенове, издигнали транспарантите срещу Косово?


Политическият скандал, който беляза квалификациите за Евро 2024: Какво се случи с румънските фенове, издигнали транспарантите срещу Косово?
Снимка: Getty Images

2350 0

Евроквалификацията между Румъния и Косово бе белязана от скандал, след като малко след началаото ѝ бе спряна заради политически насочени транспаранти. Те бяха вдигнати от румънските фенове и гласяха: "Бесарабия е Румъния", а вторият "Косово е Сърбия".

Те бяха подкрепени и от мощни скандирания. Случката се разигра в средата на първото полувреме на двубоя, който се играеше на "Арена Национал" в Букурещ.

Вследствие френският главен съдия Уили Делажод прибра футболистите към съблекалните и мачът беше временно спрян. А виновниците за случая бяха освиркани, като не малка част от феновете напуснаха стадиона. Според една от информациите полицията веднага е започнала извеждане от стадиона на ултрасите, които разпалиха скандала. На снимки пък в социалните мрежи се вижда как са били заградени в сектора си от полицията след края на двубоя.

В крайна сметка той бе подновен след 40-минутно прекъсване, като домакините победиха с 2:0. Припомняме, че УЕФА признава Косово като отделна държава и не приема откази от страни, които не искат да играят с нея. Очаква се румънците да отнесат сериозно наказание заради действията на част от феновете си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички