Почти на ходом: Манчестър Сити не остави шансове на японци и ще спори за трофея на Световното клубно първенство (ВИДЕО)


Почти на ходом: Манчестър Сити не остави шансове на японци и ще спори за трофея на Световното клубно първенство (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1293 0

Носителят на трофея от Шампионската лигаМанчестър Сити, се класира с огромна лекота на финала на Световното клубно първенство. Хората на Хосеп Гуардиола не оставиха никакви шансове на японския Урава Ред Даймъндс на полуфинала на надпреварата, побеждавайки с само 3:0.

„Гражданите“, които играха с част от резервите и без типичен централен нападател, доминираха тотално на стадиона в Джеда. Те отправиха общо 24 удара по посока на вратата на съперника си, 8 от които точни. Победителят от Шампионската лига на Азия пък нямаше нито един точен изстрел към тази на Едерсон.

Как се разви срещата?

Тон на успеха на Сити даде автогол на норвежеца Мариус Хойбратен в 1-ата минута на добавеното време. След антракта набързо англичаните подпечатаха победата си. Първо Матео Ковачич удвои в 52-ата минута, а Бернардо Силва в 59-ата минута фиксира крайното 3:0.

Така на финала Сити ще се изправи срещу бразилския Флуминензе, който победи Ал Ахли с 2:0 в другия полуфинал. Спорът за трофея от Световното клубно първенство ще се проведе в петък.

Ако хората на Хосеп Гуардиола триумфират и с този трофей, това ще е пети за Манчестър Сити в рамките на тази календарна година. „Гражданите“ вече спечелиха Шампионската лига, Премиър лийг, ФА Къп и Суперкупата на Европа.

Аут за европейския отбор беше головата машина Ерлинг Холанд. Норвежкият таран е с контузия, но е с отбора в Саудитска Арабия.

Сити пое инициативата веднага след първия съдийски, а разликата в класите личеше прекалено много. Така пропуските вратата на японците зачестиха. С такива се отличиха Родри, Нунеш и Фодън.

Лочичното се случи в 1-ата минута на добавеното време на първата част. Матеуш Нунеш центрира отстро в пеналта, където Хойбратен пробва да изчисти топката, но си заби автогол – 0:1.

В рамките на 7 минути след почивката „гражданите“ сложиха точка на спора. Матео Ковачич удвои резултата в 52-ата минута. Той бе изведен отлично сам срещу вратаря Нишикава от Уокър, при което хърватинът го препарира – 0:2.

Video edited on Kapwing

Последва фрапантен пропуск на Нунеш, който не успя да вкара на празна врата. В 59-ата минута обаче Бернардо Силва бе безпощаден. Той шутира от дъгата на пеналта и след рикошет в бранител топката влетя в мрежата за 0:3.

Video edited on Kapwing

До края японците така и не успяха да застрашат вратата на Едерсон, а „гражданите“ на практика съвсем намалиха оборотите, но не изпуснаха инициативата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички