Питър Крауч: Най-красивото от кариерата на "дървения робот" (ВИДЕО)


Питър Крауч: Най-красивото от кариерата на "дървения робот" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

6183 0

По-рано днес английският футболист Питър Крауч обяви края на своята кариера. След 21 години сред най-добрите на терена, 735 мача и 205 гола, Крауч решава да окачи бутонките.

Футболното пътуване на 201-сантиметровият таран стартира в Тотнъм, следват престои в Дулич, Хиеслехолм, Куинс Парк Рейнджърс, Портсмут, Астън Вила, Норич, Саутхямптън, Ливърпул, Стоук Сити и Бърнли, като също така играе и за родината си Англия.

Едно от най-запомнящите се действия на Крауч е неговият "роботски" танц. Той го практикува след всеки свой гол, но в хода на кариерата споделя, че повече няма да извършва това действие. Все пак нападателят нарушава обещанието си в началото на февруари 2017 година, когато вкарва своя гол №100 във Висшата лига и пред развълнуваните фенове, той още веднъж показва "как го прави". 

Разбира се, не можем да подминем и немалкия брой изящни изпълнения, които "Дървото" прави с екипите на отборите, в които играе. Не можем на първо място да не поставим актобатичното му попадение с екипа на Ливърпул срещу Галатасарай в Шампионска лига през сезон 2006/2007.

В последните години Крауч слезе от "голямата сцена", като игра за тимове като Стоук Сити и Бърнли и нямаше участие в европейските клубни турнири. На "Търф Мор" 38-годишният футболист не успя да се разпише, но за сметка на това последното му попадение с екипа на "грънчарите" също е запомнящо се.

Неведнъж и два пъти Крауч е бил подиграван и за съотношението на своя ръст и килограми. За снажните 201 сантиметра, английският таран рядко минава 80 килограма.

Колкото и шеги и закачки да "отнася" през годините, Крауч със сигурност спира с футбола като един от най-запомнящите се играчи с отличната си "подвижност" както пред противниковата врата, така и след като отбележи гол. Със сигурност няма да бъде забравено и чувството му за хумор, а каква история разказа относно финала в Шампионска лига през 2007 година, може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички