Петте големи изненади в групите на Европейското първенство по футбол


Петте големи изненади в групите на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

2757 0

Всеки голям турнир носи и своите големи изненади. Груповият етап на Евро 2020 ни показа, че романтиката във футбола е жива и отново сме свидетели на неочаквани развои на събитията. В тази статия ви представяме петте най-големи изненади от груповата фаза на шампионата.

1. Унгария

Никой не очакваше чудеса от борбения унгарски отбор предвид смъртоносната група с Португалия, Франция и Германия. "Маджарите" не блестят с кой знае какви звезди, но се биха като равен с равен и с трите колоса на световния футбол. С Португалия Унгария рухна едва в последните 10 минути, и то след като гол на "маджарите" беше отменен, което оказа голямо влияние на развоя. В мача с Франция голът на Атила Фиола прати световния шампион в нокдаун, след което момчетата на Дидие Дешан трябваше да издрапват точката с гол на Гризман.

Да поведеш на два пъти срещу Германия и да караш Бундестима да трепери за класирането си напред пък е нещо, което малко отбори в историята са правили. Все пак класата на германците им позволи да вземат необходимия резултат и да продължат. Все пак с играта си Унгария спечели сърцата на всички.

Подробности за представянето на Унгария на Евро 2020 ще намерите в този материал.

2. Головата суша на Хари Кейн

Всички в Англия се опитват да си обяснят какво се случва с Хари Кейн - уморен ли е, демотивиран ли е, играе ли му се за националния отбор въобще? Нападателят е голмайстор на Световното първенство в Русия преди три години и направи поредния си забележителен сезон във Висшата лига. В мачовете от груповия етап обаче той е бледа сянка на себе си. Въпреки безкрайното доверие от страна на Гарет Саутгейт все повече хора се питат защо Джейдън Санчо или Джак Грийлиш не започне като титуляр вместо Кейн. Явно асът на Тотнъм има нужда от почивка.

А ето как феновете реагираха на слабата форма на Хари Кейн.

3. Турция

Младият турски тим вкара само един гол за трите си мача в група "А". Предвид играчи като Чаглар Союнчу, Бурак Йълмаз, Ченгиз Юндер специалистите очакваха, че момчетата на Шенол Гюнеш ще се опрат повече на съперници като Уелс и Швейцария. Южните ни съседи обаче показаха завидна неопитност и неувереност, което беше и причината за катастрофалното начало срещу Италия (0:3) в мача на откриването.

Дори при загуба от фаворита в групата обаче турците не показаха нищо интересно срещу добре организирания отбор на Уелс, като получиха по един гол във всяко полувреме. Срещу Швейцария още в средата на първото полувреме "полумесеците" вече горяха с 2 гола пасив. Почетното попадение на Ирфан Кахведжи ще остане единственият топъл спомен за Турция от Евро 2020.

4. Дъждът от автоголове

Още в груповия етап станахме свидетели на цели 8 автогола. Най-фрапиращи бяха двата автогола в рамките на броени минути на срещата между Германия и Португалия. Първо Рубен Диаш прати топката в собствената си мрежа в 34-ата минута, а след това и Рафаел Герейро си отбеляза автогол, с което Германия успя да направи пълен обрат и впоследствие да спечели срещата с 4:2.

Два автогола си отбелязаха и словаците при разгрома от Испания с 0:5, който изхвърли "соколите" от турнира. Войчех Шчесни пък вкара първия вратарски автогол на еврофинали, като беше последван от Лукаш Храдецки и Мартин Дубравка. Да не забравяме, че и първото отбелязано попадение на турнира беше автогол - попадението на Мерих Демирал в собственаа си врата в срещата между Турция и Италия.

5. Шеговитото настроение

Преместването на бутилки с кола от страна на Кристиано Роналдо предизвика вълна от реакции. Пол Погба премахна безалкохолна бира по същия начин, а след това капитанът на Украйна Андрий Ярмоленко продължи темата. Ярмоленко помоли спонсорските компании да му се обадят, като показа бутилките по-близо до камерите.

Треньорът на Русия Станислав Черчесов пък показа, че няма нищо против газираната напитка и смело отпи преди брифинга на "Сборная". Единствено на "Кока Кола" не им беше много до смях, след като акциите на компанията паднаха значително след постъпката на Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички