"Петлите" на поход в страната на лалетата - дали ще полетят?


"Петлите" на поход в страната на лалетата - дали ще полетят?
Снимка: Guliver/GettyImages

1427 0

Световният шампион Франция излиза тази вечер за последния си мач от груповата фаза в турнира Лига на нациите срещу състава на Холандия. Двубоят може да се окаже решаващ за "петлите", които се надяват да завършат като лидери в подреждането.

Двата отбора се намират в група с Германия, като Холандия е с мач по-малко от именитите си съперници. Именно това оставя минимални шансове пред "лалетата" да изпреварят Франция и да заемат първото място, но това може да се случи само след победа както над световния шампион, така и над Бундестима.

В подреждането Франция е лидер с актив от седем точки, докато Холандия е с три пункта. Немският национален отбор е на дъното в подреждането с една-единствена точка, спечелена при домакинството си на Франция. В последния си двубой Германия ще приеме у дома именно състава на "лалетата".

През септември французите успяха да победят Холандия с 2:1, като точни за успеха бяха Килиан Мбапе и Оливие Жиру. Така "петлите" почти си осигуриха първото място в групата, което им дава възможност и да си спечелят промоция за Европейското първенство през 2020 година. 

КОГА И КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ СБЛЪСЪКА ХОЛАНДИЯ - ФРАНЦИЯ?

Селекционерът на "лалетата" Роналд Куман залага на почти същия разширен състав, какъвто бе и миналия месец. Единствената промяна е свързана с нападателя Арно Груневелд, който остава извън състава поради контузия. На негово място влиза 20-годишния Джавайро Дилросън, който може да направи дебют с националната фланелка.

При "петлите" има далеч повече кадрови проблеми. Пол Погба, Антони Марсиал, Александър Лаказет и Бенджамин Менди остават извън състава заради контузии. Тома Льомар, Лукас Ернандес, Корентин Толисо и Кингсли Коман също не попадат сред избраниците на Дидие Дешан. Рафаел Варан е на линия, но все още е под въпрос за игра.

Предполагаеми състави за Холандия - Франция:

Холандия - Силесен, Думфрис, Блинд, Ван Дайк, Де Лайт, Де Йонг, Де Руун, Вайналдум, Бабел, Бергвийн, Мемфис

Франция - Лорис, Павар, Сидибе, Варан, Кимпембе, Канте, Матуйди, Фекир, Гризман, Мбапе, Жиру

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички