Петима бъдещи носители на "Златната топка"


Петима бъдещи носители на "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

6807 0

Преди няколко дни нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо получи "Златната топка" за 2016 година, като тя стана четвъртата спечелена в неговата кариера.

По този начин вече 9 поредни години отличието отива в ръцете на един от двамата властелини на футбола - Лео Меси или Роналдо.

Това дуо вероятно ще спечели и следващите няколко "Златни топки", но 101GREATGOALS.COM се опита да предположи кои ще са отличниците на "Франс Футбол", когато ерата на Меси и Роналдо завърши.

1. УСМАН ДЕМБЕЛЕ

19-годишният французин е универсален играч и може да действа на всяка позиция в атака. През лятото той беше желан от много европейски грандове, но Борусия (Дортмунд) спечели битката за таланта на Рен.

Сега футболистът има 3 гола и 5 асистенции в 13 мача в Бундеслигата и едно попадение в 6 мача от груповата фаза на Шампионска лига.

2. ГАБРИЕЛ ЖЕЗУС

Нападателят игра през тази година в бразилския Палмейрас, с който стана шампион на страната. Той взе участие в 27 мача от първенството и вкара 12 гола и 4 асистенции. За заслугите си Жезус беше определен за "Играч на годината в Бразилия".

Още през лятото 19-годишният талант подписа контракт с Манчестър Сити, за който ще играе от януари 2017 г.

3. ДЖАНЛУИДЖИ ДОНАРУМА

Единственият вратар, ликувал със "Златната топка", е Лев Яшин. Гледайки обаче изявите на младия италианец, изглежда, че скоро към великия руски вратар ще се присъедини още един играч на тази позиция.

В края на зимата Джанлуиджи ще навърши пълнолетие, но вече кара втори сезон като основен вратар на Милан и показва великолепна игра.

4. МАРКЪС РАШФОРД

От 2001 г. насам англичанин не е получавал "ЗЛатната топка". Именно нападателят на Манчестър Юнайтед може да бъде този, който ще върне старата слава на родончаланиците на футбола.

Маркъс дебютира по чудесен начин през миналия сезон, но, въпреки че сега не демонстрира най-яркия си футбол, може би заради това, че все още не го използват на върха на атаката, където играе ЗЛатан Ибрахимович. Въпреки това в таланта на играча и в това, че ще се бори за "Златната топка", не бива да се съмнявате.

5. ШАВИ СИМОНС

Вероятно повечето от вас не са и чували за бъдещата звезда на Барселона и най-добър възпитаник на Ла Масия след Меси. Хавиер Симонс навърши скоро 14 години, но вече накара да говорят за него не само испанските журналисти, но и целият свят.

Впечатляващата игра и не по-малко впечатляващата му външност не позволяват да подминеш това хлапе, което преди няколко години Челси не успя да отмъкне под носа на Барса, където синът на бившия холандски футболист Реджилио Симонс тренира от 7 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички