Пет причини защо Англия ще спечели Евро 2020


Пет причини защо Англия ще спечели Евро 2020
Снимка: GettyImages

2019 0

Англия играе финал за Европейско първенство за първи път в историята си, и то пред собствена публика. По всичко изглежда, че на "Уембли" "трите лъва" са просто задължени да триумфират с титлата на Стария континент и да хвърлят привържениците си в екстаз. Представяме пет причини, поради които Англия ще спечели Евро 2020

1. "Циничният" футбол на Гарет Саутгейт

Англия няма нужда да играе красиво, за да постигне резултат. Отборът натиска съперника когато това е необходимо, а след това може да стои в защита със 7 души и да губи време, докато пести сили. Това си пролича особено в срещата с Украйна (4:0), като момчетата на Саутгейт добре умеят да не се напрягат прекалено. 

2. Контраатаките

При игра с нисък блок англичаните лесно могат да използват скоростта си, за да хванат Италия на контраатака. Това си проличава в активността на левия фланг, като Люк Шоу изнася топката, а Рахим Стърлинг успява да отвори пространство. На десния бек на Италия Джовани ди Лоренцо ще му е изключително трудно да удържи двамата.

3. Физиката

Битката в средата на терена ще е от изключителна важност, като тук мощните Деклан Райс и Калвин Филипс имат превес над по-дребничките Верати и Жоржиньо. При силна преса определено центърът ще бъде за Англия, особено при мотивацията от трибуните на дома на английския футбол.

4. Дългата скамейка

Англия е един от отборите с най-дълга скамейка, възможностите в нападение или на десния бек изглеждат безкрайно много. Така свежите смени могат да донесат голяма изненада, ако срещата се засуети и влезе в продължения или дузпи. Ротациите на Саутгейт пък запазиха някои играчи доста по-свежи.

5. Трофейният глад 

Англия е печелила единствено Световното първенство през 1966 г. и в историята си до този момент нямаше никакви други финали. Поколения футболисти, които са печелили всичко възможно на клубно ниво, са оставали без трофей за националния отбор. Така че в ръцете на Хари Кейн и компания е следващата глава от английската футболна история. 

Италианците обаче заподозряха конспирация преди финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички