Перу спря победната серия на Бразилия, Аржентина громи


Перу спря победната серия на Бразилия, Аржентина громи
Снимка: Getty Images/Guliver

1765 0

Бразилия отстъпи с минималното 0:1 на Перу в приятелска среща, играна в Лос Анджелис. По този начин перуанците си отмъстиха частично на петкратните световни шампиони за поражението във финала на Копа Америка с 1:3.

Единственият гол в срещата падна шест минути преди края на редовното време, когато роденият в Аржентина защитник Луис Абрам се разписа с глава, за да донесе крайния успех. Загубата сложи и край на поредицата от 17 победни мача за Селесао – поредица, започнала с успех над САЩ преди малко повече от година.

Звездата на бразилците Неймар не започна като титуляр, въпреки че се завърна след контузия преди четири дни срещу Колумбия и вкара гол и даде асистенция при равенството 2:2 в петък. Селекционерът на Бразилия Тите го пусна в игра в 63-ата минута на мястото на Роберто Фирмино. Въпреки появата му в игра, носителите на Копа Америка така и не успяха да пречупят перуанците, които се поздравиха с успеха след попадението на Абрам, дошло след асистенция на Йошимар Йотун.

В друга приятелска среща Аржентина надигра убедително Мексико с 4:0, а хеттрик за "албиселесте“ направи нападателят на Интер Лаутаро Мартинес. Офанзивният играч на „нерадзурите“ се разписа в 17-ата, 22-ата и 39-ата минути, за да донесе закономерен успех за възпитаниците на Лионел Скалони.

Леандро Паредес от ПСЖ отбеляза четвъртото попадение от дузпа в 33-та минута, а резултатът на почивката само показа колко безпомощни бяха мексиканците. С трите си гола Мартинес вече има девет в 13 срещи за националния отбор на страната. Неговото звездно представяне компенсира за липсата на редица звезди в състава, сред които Лионел Меси, Серхио Агуеро и Анхел Ди Мария.

Ето и резултати от други приятелски срещи:

Еквадор - Боливия 3:0

САЩ - Уругвай 1:1

Колумбия - Венецуела 0:0

Хондурас - Чили 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички